“EN PLEIN AIR”- SCHILDERDAG HARLINGEN 2024

Op zondag 2 juni 2024 kunnen groepjes (amateur)kunstenaars schilderen/tekenen op één van de 8 geselecteerde mooie locaties in Harlingen aan de rand van het historisch centrum langs het binnenwater of met zicht op zee. De start- en eindlocatie is bij Het Brouwdok, Nieuwe Willemskade 8 8862 RZ  Harlingen.

Voor belangstellenden die niet over materialen beschikken is beperkt op verzoek een set beschikbaar. Alle locaties zijn bij een horecagelegenheid, waar je gebruik kunt maken van het toilet en waar water of water en waar je op eigen kosten de lunch kunt gebruiken.

Op iedere locatie is een begeleidend kunstenaar aanwezig, die wellicht ook zelf schildert of tekent en die desgewenst advies geeft.

10.00 tot 10.30 uur. Ontvangst en aanmelding van de deelnemers bij het Het Brouwdok. Parkeren op zondag is gratis op de Nieuwe Willemskade! Er is voldoende parkeergelegenheid. Ook per trein is de locatie goed te bereiken vanaf Station Harlingen-Haven via de doorgang in de Keermuur.

11.00 – 16.00 uur schilderen of tekenen bij de horecagelegenheid,

16.00 – 17.00 Showtime bij Het Brouwdok, met afsluiting door Annemarie van der Reijden, Cultuur coördinator van Harlingen.

Aanmelden of vragen naar  info@kunstcollectiefharlingen.nl. uiterlijk 31 mei 2024.
Wij delen je in op één van de schilderplekken.
Mocht je voorkeur hebben voor of schilderen of tekenen, of voor een van de aangegeven schilderplekken, dan vragen we je dat bij aanmelding aan te geven. We houden met je voorkeur zoveel mogelijk rekening, waarbij het maximum aantal van 8 per schilderplek niet wordt overschreden.

Het spreekt vanzelf dat bij te slechte weeromstandigheden als te harde wind of regen het evenement niet door kan gaan. Als dit de verwachting is krijg je uiterlijk op 1 juni bericht.

De plein air schilderdag is een project van het Kunstcollectief Harlingen.