Plein air schilderen

14 juli 2019 werd door de Projectgroep Schilderdag succesvol een “en plein air”- schilderdag georganiseerd met 60 deelnemers. De dag werd georganiseerd in samenwerking met een aantal horecabedrijven in Harlingen, het Hannemahuis en het Brouwdok. Aan de dag werkte ook een aantal kunstenaars mee, met een begeleidende rol. Dit waren Jaap van Dijk, Karel Jan Elsdijk, Tieneke van Montfort, Margarita Nicolaas, Peter van der Ploeg, Jacob Roorda, Eddy Sikma, Marian van Unen en Antje van der Werf.

In 2020 werd het plan om opnieuw een Schilderdag te organiseren helaas getorpedeerd door de coronamaatregelen en een verbod op evenementen.

De projectgroep bereidt zich nu opnieuw voor op een dergelijke dag in juni 2021. Het jaar 2021 overigens staat in Harlingen op kunstgebied in het teken van het thema “hoge luchten”. Want vanaf 10 juli tot een datum in oktober 2021 komt de tentoonstelling “Schatten uit het Rijks” over dit thema in het Hannemahuis, het Harlinger museum.
Kunstcollectief Harlingen wil in samenwerking met het Hannemahuis en de Waddenvereniging dan een schilderevenement organiseren onder de titel “Hoge Luchten”. Dit evenement moet resulteren in een expositie van het gemaakte werk.
Aan een uitwerking van deze opzet wordt gewerkt.

Hieronder is een aantal foto’s opgenomen die een beeld geven van het evenement in 2019.