ACTUEEL

Project “Sail a future”

Kunstcollectief Harlingen werkt mee aan het internationale project ‘Sail a Future’. Het project is in 2000 gestart door kunstenares Hetty van der Linden uit Amsterdam, zij inspireert kinderen van over de hele wereld om hun dromen over de toekomst van zeeën en oceanen, te schilderen op zeilen. De beschilderde zeilen worden door zeilende vrachtschepen meegevoerd op hun reizen. Met het project wordt de aandacht gevestigd op het feit dat vrachtvervoer ook klimaatneutraal kan. In Harlingen zal Lucie Visser van het Collectief samen met schoolkinderen van de Johan Frisoschool een zeil beschilderen dat op het schip ‘de Vrijbuiter zal worden gehesen als het weer uit Harlingen vertrekt. Zie voor meer informatie (Knipsels).
(geplaatst 16 april 2021)

Gezocht: Handige handen, Groene vingers en Creatieve geest

In de media wordt voor de Stadstuin van Harlingen een oproep geplaatst voor Harlingers die zich voor de Stadstuin verdienstelijk willen maken. Er is veel te doen komende tijd.
Zie onder andere de website Harlingenboeit en HC column van 2 april 2021 (Knipsels) .
(geplaatst 2 april 2021)

Nationale Zaaidag 22 april 2021

22 april is het Nationale Zaaidag voor de bij. Om bijen, maar ook vlinders en andere insecten van voedsel te voorzien. Voer de bij bij. Ook in de Stadstuin Harlingen willen we bloemenzaad gaan zaaien maar ook planten.
Misschien bent u al aan het voorzaaien van planten voor een fleurige zomer? Als dat het geval is zouden we het op prijs stellen wanneer u van die zaailingen ook twee of drie op 22 april naar de Stadstuin brengt. Zo ziet ook de Stadstuin er fleurig uit komende zomer.
Doe met ons mee!
(geplaatst 26 maart 2021)