Stadstuin Harlingen

                
In juni 2020 heeft de Gemeente Harlingen grond (in eerste instantie 0,5 ha) in bruikleen gegeven aan het Kunstcollectief Harlingen, onderdeel Projectgroep Stadstuin Harlingen.

In het Projectplan Stadstuin Harlingen staat beschreven hoe de stadstuin zal worden ontwikkeld tot een tuin waar ruimte is voor mens en dier tussen de bloemen, planten en bomen.
De stadstuin kent een organisch proces en is gebaseerd op de principes van o.a. duurzaamheid, ecologie en biodiversiteit.

De stadstuin is voor alle Harlingers (e.o.) die in samenwerkingsverband een fijne plek willen creëren om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring over natuur en tuinonderhoud willen uitwisselen.
Een prachtige stadstuin creëren waar mensen met veel plezier komen om te werken of gewoon om te genieten.

De stadstuin wordt gerund door een groep vrijwilligers, waarvoor Nora Hougee het aanspreekpunt is en de stadstuinactiviteiten coördineert. De projectgroep Stadstuin Harlingen leidt de organisatorische ontwikkeling van de Stadstuin.  

Het terrein van Stadstuin Harlingen is gelegen langs de Kimswerderweg ter hoogte van viaduct over de N31. (Kaartje Google maps) (de foto’s Google Streetview zijn van vóór de herinrichting van het gebied door aanleg N31 Traverse Harlingen)

De foto’s laten zien hoe het terrein in ontwikkeling is. Het noordelijk deel kan nog niet worden gebruikt zolang er nog de bergen grond tijdelijk zijn gestald. Dit deel kan pas gebruiksklaar worden gemaakt wanneer het appartementengebouw “Oosterhof” is opgeleverd dat op de achtergrond aan de noordzijde te zien is.