De Vestdijk Lees- en Luistergroep

De Vestdijk Lees- en Luistergroep komt eenmaal per maand bijeen gedurende de winterperiode, op maandagochtenden van 10.30 tot 12.00 uur.

Wat gebeurt er in de lees/luistergroep?

Het gaat om het leren kennen van Vestdijk, zijn leven en zijn werk. Het is niet nodig zijn boeken te lezen, stukjes ervan worden voorgelezen en besproken.
Het leuke is dat Harlingen er prominent in voorkomt, maar, wat voorkomt in het leven van Vestdijk kan dat ook niet gemakkelijk in andere levens voorkomen?

September is bijna voorbij, er was práchtige aandacht voor Vestdijk!

Niet getreurd, de boekhandel blijft enkele boeken van hem verkopen en de lees/luistergroep gaat door! In de winkel van boekhandel van der Velde liggen folders waarin je kunt lezen over deze groep. Je kunt ook kijken op www.kunstcollectiefharlingen.nl voor meer informatie.

Wat vooral belangrijk om te weten is dat je niet persé één of meer boeken van Vestdijk hoeft te lezen. Je hoeft ze ook niet te hèbben gelezen. Maar je moet natuurlijk wel geïnteresseerd zijn in de schrijver Vestdijk, die in Harlingen geboren is op 17 oktober in 1898. Hij heeft interessante boeken geschreven over zijn jeugd in deze stad. Het gaat over historische plaatsen en klasgenoten en medemensen uit die tijd. Je staat verbaasd hoeveel hetzelfde is (gebouwen en karakters van mensen bijvoorbeeld) en hoeveel er veranderd is. Meestal gaat het in de groep over een gedicht, een stukje uit een boek en een uitspraak van Vestdijk waar we het wel of niet mee eens kunnen zijn. Voor de bijdrage van 5 euro die van je verwacht wordt krijg je koffie of thee en misschien zijn er ook koeken!

Welkom op maandag 4 oktober 10.30 bij boekhandel van der Velde.

Voor seizoen 2022-2023 zijn de bijeenkomsten van de Vestdijk lees-luistergroep om 10.30

Maandagochtends, Maandelijks 10.30-12.00

Buiten het zomerseizoen 

5 september 2022

3 oktober 

7 november

5 december

2  januari 2023

6 februari

6 maart

3  april

1 mei

Waar?

Boekhandel van der Velde

Voorstraat 54, Harlingen

Bijdrage voor koffie/thee 5 euro

Informatie en aanmelding via Roeleke Naber
e-mail: roelekenaber@hotmail.com
telefoon: 0517 795018

Locatie:

Boekhandel Van der Velde
Voorstraat 54
Harlingen